Sider

mandag den 9. november 2009

38 minutter – helt ærligt!

Så skete det igen. Situationsrapport mandag morgen: Familien Rosenlund sidder ganske stille, vågner langsomt og hygger med havregrød og kanel, og pludselig har han været der igen! Tidsrøveren!

Sådan en lille lusket filur, der altid kommer snigende, når man mindst venter det (og i øvrigt allermindst har brug for det) - men hans besøg hos os om mandagen er lige så sikkert, som "Amen" i kirken vist nok var det, dengang før jeg blev født.

Nogle af de andre morgener er han nøjsom og stikker ikke af med mere end et par minutter, højst en håndfuld. Men om mandagen er han altså helt ublu og grådig, synes jeg; sådan at stikke af med 38 minutter i dag alligevel!

De var simpelthen bare fuldstændig forduftet, både minutter og tidsrøver.
Og nu må det altså være slut.

Jeg tror slet ikke, han er klar over, hvilken skade han egentlig forvolder på det gode humør. For ikke alene bliver man ikke helt færdig med havregrøden, før man må smide resten i skraldespanden, så man kan nå at stille tallerkenen i opvaskeren, så vi ikke bryder flere aftaler om almindelig og fornuftig oprydning herhjemme (men det er en anden historie, som tidsrøveren trods alt ikke skal have skylden for), nej, støvlerne og jakken skal pludselig også alt for hurtigt på til, at det pædagogiske "barn på to år får al tid i verden til at kunne selv"-ideal kan følge med.

Og derfor blev situationsrapporten i dag efter havregrød:
Stakåndet forælder afleverer forvirret og forhastet barn til pædagog, der sikkert tænker sit (og som nok, trods pædagogisk indsigt i barnlig fantasi, ikke helt tror på tidsrøvere, der stjæler over 30 minutter ad gangen), mens anden stakåndet forælder med mascarablink på øjenlåg igen kommer for sent til studiegruppemøde og lugter kanellugt på alle de andre.

Kan man mon give en tidsrøver 100.000 kr. for at holde sig væk eller skrubbe hen, hvor han kommer fra?
Eller vil han mon hellere have 38 minutters mandags-familietid?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Orv, hvor bli'r jeg glad, hvis du lægger en kommentar!