Sider

søndag den 30. januar 2011

Det kniber stadig med læsningen

Okay, det er et dårligt billede. Men vi kan allesammen læse, hvad der står, ikke? Og ellers er der også piktogrammer. Det kan vi godt se, ikke? Og Karla på tre ved, hvad i hvert fald to af dem betyder.

Men jeg synes ikke, jeg ser en illustration af fx fire 16-årige piger med håndtasker og en enkelt shoppingpose fra smart butik? Eller gennemsnitlig fem-kg-for-meget på sidebenene midaldrende mand og kvinde uden noget at bære på? Eller fornem pelsfrue uden cykel, barnevogn og rullestol? Eller tusind andre helt almindelige mennesker, der - efter min ydmyge vurdering som nr. 23 i elevatorkøen - vel i og for sig kunne tage de helt igennem velfungerende rulletrapper? Hvis de da absolut ikke vil røre sig.

Til gengæld kan vi vel næsten blive enige om, at jeg, når jeg står med Brio'en belæsset med baby og poser, må høre under sidste piktogram? Det er ganske vist ikke en Odder med rust-ikke-de-næste-4000-år-og-vej-kun-9-kg-alustel, men en barnevogn ... det vil jeg næsten mene, at det er!

Så det giver jo på den måde naturligvis rigtig god mening, at jeg er nødt til at vente fire elevatorture på Nørreport, mens alle de rulletrappeegnede mennesker smiler ud til mig og siger, at jeg vist desværre ikke kan være der.
Øhm, JO - det kan jeg faktisk! Hvis du nu fx tog den tunge bagage, du ikke har, og den røv, der virker så sparkindbydende og fjerner dig fra min eneste transportmulighed væk fra undergrunden. Tak!

5 kommentarer:

 1. Uf, jeg er så evigt enig. Troede aldrig, jeg skulle blive en elevatorfascist. Men en barnevogn på slæb får ikke tolerancegenet til at vokse!

  Tog for nyligt mig selv i at råbe ind gennem åbningen på elevatordøren, mens den lukkede sig om de måbende passagerer....
  ... forkert... jeg tog mig overhovedet ikke i det - mente hvert højrøstet ord! :)

  SvarSlet
 2. Hvorfor siger du ikke noget til de der fæhoveder der tillader sig at sige at der desværre ikke er plads? Sig dog at det ville der være hvis de tog rulletrappen som de jo kan i modsætning til dig der har barenvogn og børn osv.
  Jeg er selv sådan en der altid ved lige præcis hvad jeg skulle have sagt sådan cirka en time efter sitiationen krævede en reaktion, men hvis det der er noget der sker igen og igen, ville jeg nok blive så møgsur at tungen kom på gled med det vuns. Desværre er det vel hver gang forskellige mennesker - og du får nok ikke opdraget hele verden på en gang......

  SvarSlet
 3. Jeg er ind i mellem et enormt simpelt og primitivt menneske, og når jeg lejlighedsvis har stået i udfordringer lignende din, har jeg simpelthen benyttet mig at den fordel en barnevogn også kan være... Det gør nemlig sindssygt ondt at blive kørt ind i af sådan en, og skyder man tilpas mange knob, springer de fleste ud af din sejlrende, og vips ! the coast is clear... Sir det bare...

  SvarSlet
 4. Alle I skønne elevator-medfascister: Kan man leje lidt af de der balls, I drøner rundt med? Jeg gør nemlig mest brug af strategien "lavmælt fnys og himmelvendte øjne", efter at dørene er lukket. Ikke fantastisk brugbart. Men én gang må jeg alligevel have lynet nok, da venlig mand med dårlig samvittighed kom susende tilbage ned ad trapperne - ikke engang rulletrapperne - og hjalp mig med at bære vognen hele vejen op.
  Men pramtricket og lidt pusten sig op skal der nok til!

  SvarSlet

Orv, hvor bli'r jeg glad, hvis du lægger en kommentar!