Sider

onsdag den 26. januar 2011

The game is on - part I

Betænksomme Majseritaz, der skribler på 'It takes one to know one', har inviteret til blogleg som svar på min idéforladthed. Majseritaz er vist i øvrigt en slags jyde, så jeg ved jo knapt om jeg tør indlade mig. På den anden side ... hun virker som en ret så flink og sjov en af slagsen, der ikke er ude på at sende en virtuel fugleinfluenza af sted.


The rules:
1. Tak og link tilbage til den person, der tildelte mig prisen. (Første del-fejl hermed fanget: TAK Majseritaz)
2. Del 8 ting om mig selv.
3. Give den videre til 8 bloggere, som jeg for nylig har fået bekendtskab til.
4. Kontakte de bloggere, og fortælle dem om deres priser.


Faktisk ligger landet sådan, at jeg:
a) måske befinder mig i en solid midtlivs-barselskrise, hvor jeg slet ikke synes, jeg kan finde hoved og hale i, hvad der på nogen måde kunne være interessant at vide om mig (jeg mener, gylp og bleskift er ikke på den måde en del af mensa-træningen as far as I'm concerned)
b) måske er en lille smule blufærdig og derfor måske ikke tør dele The Real and Heavy Shit i sådan et game, hvis nu nogen fx skulle synes, at jeg både var lam, følsom og booooring (for det er jo federe, hvis folk synes det, og man så ikke helt mente det og bare kan tørre det af med en vådserviet - ligesom med gylp. Selvom det selvfølgelig stadig lugter lidt)
c) måske tror, at man skal være vildt sjov og skarp og derfor får en akut skriveblokering (lidt ligesom med specialet. Selvom det nok helst ikke skal være sjovt?)
d) måske er gået lidt i selvsving?

Så jeg skynder mig at svare - uden at tænke for meget over det - and this is it:

1. Jeg tænker ret meget over ting. Når jeg ikke er på barsel, tænker jeg lidt skarpere over ting. Når jeg er på barsel, tænker jeg mest på ting, som giver mening for mig. Skøre ting, siger Anders. Fx på, om Lucca får fladt baghoved, fordi jeg ikke ser til hende, når hun sover. Eller om hun er for tyk eller tynd. Eller om jeg mon kan dele 8 ting i en blogleg.

2. Jeg er en slags pleaser. Men også beskeden. Derfor siger jeg pleaser, når jeg mener, at jeg (måske) er god til at fornemme, hvordan andre har det. Så er der måske ingen, der synes, jeg er selvfed. Det er ret smart at kunne fornemme andre, når man underviser. Eller rådgiver. Det er nogle gange ret usmart at kunne fornemme andre, når man holder fri. Hvis man altså har svært ved at være upåvirket.


3. Jeg har verdens bedste mand. Total krysterpunkt, fordi det ikke handler om mig, sådan rigtigt. Men det har jeg! Når jeg igen har mødt en jyde og taler min allergiske reaktion ned i toilettet, tømmer han lige opvasker og putter børn. Måske fordi han føler sig lidt skyldig som jyde? Når jeg gerne vil tale 'praktiske ting' (fordi jeg tænker og pleaser for meget), sukker han højt og siger, at det gider han fandme ikke, og at jeg skal lære at være et dumt svin. Ligesom ham. Som om. Vi er blevet en slags voksne sammen, vi stjæler hinandens replikker og elsker at hade, når vi gør det. Og laver færre scener. Men gode børn!


4. Jeg overspringshandler. Jeg vil vildt gerne virke effektiv og tjekket. Og være online. Og tilgængelig. Og have styr på det meste. Og være med til alt muligt. Derfor ... kan jeg selvfølgelig først være ude af døren kl. 11, efter at have tjekket mail, blogs, facebook, lavet kaffe og om aftenen sande, at jeg ikke rigtigt nåede så meget andet ...5. Jeg er ret så vild med fodbold. Især OB. Og Barcelona. Og pik-og-patter-jokes. Og prutter. Prutter i særdeleshed. Jeg har vundet næsten alle de fodboldbets, jeg har indgået. Og så hoverer jeg. Det er jeg faktisk også ret vild med at gøre.


6. Jeg har det ambivalent med penge. Gad godt at tjene præcis så mange penge, at økonomi ikke behøvede at være et issue. Så jeg kunne købe en vinterjakke. Give lidt flere gaver. Få et sponsorbarn igen. Og samtidig er det på en måde lidt hyggeligt udfordrende at være på røven. Skrev jeg det? Ej, ikke på røven-på røven, selvfølgelig. Men sådan lidt fattig, bare. Så man laver græskarhoveder og æder græskarsuppe bagefter. Og bager selv. Eller verdens bedste mand gør. Og så kunne man måske vinde lidt penge engang. Og komme til Maldiverne? Og få det der lille rækkehus på Frederiksberg? Så kan jeg godt være hyggefattig resten af tiden.


7. Jeg har talt vildt meget i søvne tidligere. Det var sjovt, syntes vi. Mest Anders. Jeg gør det næsten ikke mere. Men jeg sover vist ikke bedre. Til gengæld kan jeg amme i søvne. Og jeg kan stadigvæk sove næsten på kommando. Og næsten alle steder. Hvis ikke jeg skal til eksamen dagen efter. Så jeg skal aldrig være nattevagt.


8. Jeg var vist lidt speciel som barn. I hvert fald derude på landet. Mine søskende kalder mig 'Silas' (I ved, stræberungen med farvekridt fra Terkel i Knibe). Jeg blev vegetar som 8-årig, fordi jeg syntes, det var synd for gedden, der blev spist. Jeg har spist utallige pølsebrød og drukket meget vand, fordi jeg hverken var på røde pøller eller hindbærbrus. Jeg havde mareridt over alle de gadebørn, der fandtes (findes!) i verden. Jeg græd over sangen om et barn, der fik en hundehvalp. Fordi en af vores hunde lige var blevet aflivet. Jeg fik en pony. Men var ikke en rigtig hestepige. Til gengæld skrev jeg i 1.kl. en sang om ponyen med omkvædet: Pruh, det er Skyyye, det er verdens bedste hest ...


9. Jeg ved godt, det kun var 8 - men den her er vigtig: Jeg kommer altid for sent. Altså ikke på arbejde. Men ellers. Som i 98 ud af 100 gange. Og det er for dårligt! Og jeg prøver virkelig at lade være. Synes, det er ret fesent over for folk, man skal mødes med. Og respektløst over for deres tid. Men selvom jeg er matematiklærer, er jeg åbenbart fantastisk fatsvag, når det gælder regnen baglæns. Hvor lang tid vil det tage at tage tøj på? Give Lucca tøj på? Skifte begges tøj efter gylpskyl? Skifte Luccas tøj igen efter bleuheld (lækagebarrierer fungerer bedst, når de er foldet ud!)? Jeg elsker folk for at tilgive mig. Det ER faktisk ikke med vilje. Den gode veninde siger, at det næsten er sødt, fordi jeg helt oprigtigt tror på, at jeg denne gang kommer til tiden. Og tror, at jeg kan nå et sted hen på 15 min., selvom busturen alene tager 12. Og jeg ikke har klippekort på forhånd. Og den slags. Undskyld! Jeg har tænkt mig at blive bedre!


Derfor følger part II senere ...
Den med de andre bloggere, der skal have stafetten. For jeg er næsten ved at komme for sent. Igen.

3 kommentarer:

 1. Hold nu kæft, jeg bliver nødt til at bøje mig i støvet for dig... Magen til fyldest-gørende (sjov og interessant) løsning af opgaven skal man da vist lede længe efter... Bliver helt flov over mit eget fesne forsøg på samme opgave... Respekt!!! Og tak for ordrene og den positive tilgang...
  Kh fuldblods-jørgen-jyden ;o)

  SvarSlet
 2. Jamen, jeg takker skam for invitationen! Sjov opgave og hey - det er vist ikke en konkurrence :-)

  SvarSlet
 3. Nej, du har ret - my bad... Det var vist i virkeligheden også bare et klodset forsøg på at rose dig ;o)

  SvarSlet

Orv, hvor bli'r jeg glad, hvis du lægger en kommentar!