Sider

fredag den 8. januar 2010

Jeg vil hellere ha' AGUUURK!

Det, der måske kunne lyde som et virkelig ærgerligt citat fra en amatørhudfilm, er i stedet en situationsrapport fra matriklen her:

Tid 02:27
Barn vågner hulkende og højt og råber noget grædenoget.
Far farer ind for at tage det i opløbet, men dirigeres meget bestemt ud derfra ret kort efter, mens barn fortsat græder og råber og vil have den røde sut.
Far prøver igen, men forstår tydeligvis ikke, hvad overtræt, halvsovende og meget ked pige vil.
Mor grynter (fnyser?) frustreret og tramper og famler kontaktlinseløs og umotorisk direkte og meget lidt lydløst ind i barns seng.
Efter alverdens søde nussen og spørgen, og en masse irritationsgråd og halvråb retur, går det op for mor, hvad barnet græder over: jegvimegethellerhaagurk.
Gråd ophører, og mor er måbende uforstående og beder i sin blindhed far, der er kommet retur i lokalet, om at lede efter ungens legetøjs-agurkeskiver et eller andet sted i rodet på gulvet.

Efter lidt diskussion frem og tilbage, hvor barnet igen insisterer på agurk fra køleskabet, fortæller jeg Anders, at vi faktisk har noget rigtig agurk, men at det skal hun sgu' ikke ha' kl. halv tre om natten, for så meget lader vi os da heller ikke køre med.
Anders siger: "nå".
1 min. stilhed.
Anders siger: "hun har jo drømt, at hun bare sådan havde lyst til agurk, og nu kan hun ikke snappe out of it, det kender du jo. Skal hun ikke bare have det?"
Mig (næsten uden frustration i stemmen): "Så hent noget agurk".
2 sek. senere:
Karla nyder veltilfreds og liggende i tremmesengen en ordentlig gnaveagurk, men insisterer stadig på rød sut.

Far piller tilbage i seng.
Blind mor leder stadig efter den helt bestemte røde sut og finder fire andre i hvid, lyselilla og pink og snerrer kun lidt til far om at tjekke soveværelset.
Mor finder endelig rød sut under barn i sengen og forlader agurketyggende barn med rød sut i den anden hånd i egen seng.

Morgenen bød hverken på agurkerester i sengen eller mere bøvl - omend Karla da gerne ville afrunde tykmælken med et stykke agurk også.

Og mig, ja jeg tænker bare, at vi måske skulle tage nogle flere diskussioner om natten - for der bliver vi næsten usmageligt (og upædagogisk?) hurtigt helt enige!

2 kommentarer:

  1. He, hvor gad jeg godt have siddet som en flue, eller agurkeskive på væggen og set med :-)

    Knus Brit

    SvarSlet
  2. Jeg griner endnu...:-) hva ka man sige. Man skal vælge sine kampe med omhu, så pædagogisk eller ej, det er da altid noget at det bare var agurk, og ikke pasta med sovs, som den lille bestemte dame bestilte..Havde nok gjort det samme i den situation..
    Knus AC

    SvarSlet

Orv, hvor bli'r jeg glad, hvis du lægger en kommentar!